Földmunka – Gépi földmunka

Földmunka - Gépi földmunka - hazbontas.hu

Földmunka – Gépi földmunka – hazbontas.hu

Földmunka – Gépi földmunka – hazbontas.hu

A vállalkozásunk gépi földmunka végzésével is foglalkozik, amit a szakmai tapasztalatok, ill. szaktudás miatt gyorsan, hatékonyan, és magas színvonalon végzünk el.

A gépi földmunka előnye a hatékonyságban rejlik, rövid idő alatt nagy mennyiségű föld, kiáshatósága, ill. megmozgatása lehetséges, amit emberi munkával több napi munkát is igénybe vehet.

A gépi földmunka amiket vállalunk:

 • Alap ásás
 • pince ásás
 • vízóra akna ásás
 • közmű ásás
 • kerítés alap ásás
 • csatorna ásás
 • medence ásás
 • támfal építése
 • bontási munkálatok utáni földmunka
 • útalap ásás
 • árok ásás
 • termőföld terítés
 • murva terítés
 • kerti földmunka (tereprendezés)

A felsoroltakon kívüli  földmunka elvégzése is megoldható!

Egyéb ide sorolható tevékenységeink:

 • sittszállítás ill. elszállítás
 • sóderszállítás ill. elszállítás
 • töltő föld szállítás ill. elszállítás
 • termő föld szállítás ill. elszállítás
Mi kell a megfelelő földmunka elvégzéséhez?

A munka mértékének megfelelő munkagép szükséges, csak úgy mint a megfelelő szakember aki ezeket a gépeket precízen tudja kezelni.

A gépi munkavégzés általában sokkal hatékonyabb mint kézi erővel ugyanazt a munkát elvégezni, és ez a hatékonyság kihatással van a pénztárcánkra is. Bizonyos esetekben az idő faktor, mármint mennyi idő alatt van kiásva egy gödör, mennyi idő alatt ássuk ki a csöveknek a helyét befolyásolhatja terveinket, és az időbeosztásunkat.

Sokan mondták “ugyan már, majd én kiásom” majd pár óra elteltével érkezett is a megrendelés. Miért történhet ez meg velünk is? Mert aki nem próbálta nem tudja mire is vállalkozik, milyen megterhelés akár csak 1 köbméter föld kiásása, mint amekkora például egy vízóra akna lehet, és nem gondol abba bele mit is kezd a kiásott földdel. Érdemes átgondolni mennyibe is kerül ha az ember maga áll neki és ássa ki csak ezt az 1 köbméter földet! Először is szükség lesz minimum egy ásóra, de ha agyagos talajjal rendelkezünk, vagy sziklás a talajunk akkor bizony nélkülözhetetlen a csákány is. Sokan nem számolják bele az általuk elvégzett munka értékét, pedig ha az órabérét figyelembe venné ezek kiszámításánál, kiderülne mennyiért is ásta ki ezt a potom 1 köbméternyi földet. Ezzel még se a munkának se pedig a költségeknek nincsen vége! Belenyilalló felismerés, hogy mit kezdjünk ezzel a földhalommal, persze magától nem megy arrébb. Konténert ugyan lehet rendelni, de ennek is ára van, de ekkora mennyiséget el is lehet teríteni, de ez meg időt vesz igénybe, ami pedig pénz. Ezen példa birtokában talán már mindenki el tudja dönteni maga is, hogy neki mi éri meg jobban.

 

Mi éri meg jobban a földmunkánál?

Mi éri meg jobban a földmunkánál?

Melyik éri meg jobban a kézi földmunka vagy a gépi földmunka?

Röviden a gépi.

Ez a kérdés sokaknak eszébe ötlik amikor ki kell ásni egy gödröt, vagy netán házalapot, és ennek ellenére nem képesek reálisan átgondolni, mi is a kérdést.

Nem sokan veszik a fáradságot, hogy kiszámolják a különbséget a kettő között, még akkor sem ha maga áll neki a kiásásnak.

Pedig nem túl bonyolult számításokat kell, akár fejben elvégezni, máris rádöbbenhetünk mi a helyes döntés.

Vegyünk néhány példát hátha segít.

Első példának vegyünk 20 m³ földet pár méterrel arrébb vitelét. Amíg géppel /Bobcattal/, 20 m³ földet körülbelül egy óra alatt 40 méterre tudunk elhordani, addig ugyanez a munka kézi erővel /talicskával/, kettő vagy több emberrel napokig is eltarthat. De lehetne a föld helyett akár sitt, sóder, murva, kulékavics vagy bármilyen szóródó anyag.

Nem tudom ki próbálta ki magát ilyen jellegű munkában, de ha valaki ennek nekiveselkedik, pár óra elteltével bizonyára maga fogja keresni az alternatív megoldást, és ragad telefont a felmentésért.

Aki viszont nem próbál ilyen feladatnak nekiállni, annak a matematika segít, és megmutatja, hogy melyik megoldás mellett döntsön.

Mit érdemes számba vetni az összehasonlításnál?

A hátráltató tényezőket, mint például az:

 • Időjárás:

Több napos kézi földmunka végzésénél figyelembe kell venni az időjárás okozta nehézségeket is. Miért? Csak gondoljunk bele 40 °C hőségben, amikor már napok óta nem esett az eső, akkor milyen keménységű lehet az a talaj, vagy föld amit meg kéne mozgatni, vagy mi történik ha a második munkanapon egy hetes esőzés veszi kezdetét. Meglehet hogy extra költséggel nem jár, de még az is előfordulhat ugyan, de az biztos, hogy nem lesz meg a munka a kitűzött határidőre, ami azért néhány bosszúságot rejthet magában. Ugyan ebben az esetben a gépi segédlettel végzett munka már előző nap be van fejezve, így az eső azt már nem befolyásolja, a terveink megvalósulását.

 • Munkaerő:

Nem tudom kinek milyen tapasztalata van a kézi földmunkát végző munkásokkal, én magam nagyra becsülöm a tisztességes teljesítményt amit elvégeznek de akadnak akik idő közben meggondolják magukat és másnap már meg sem jelennek. Nem szeretnék senkiről semmi rosszat feltételezni, de véleményem szerint ezt is kalkulálni kell, főleg ha szorít a határidő.

 • A szakemberek tervezett megjelenése:

Gondoljunk bele, hogy a kőművessel, vagy kivitelezővel megállapodtunk egy időpontban, hogy mikor tudják elvégezni az általunk kért munkát és ennek a munkának a földmunka elvégzése az egyik feltétele, hogy kész legyen. Csúszik a tervezett munka nincs kész a földmunka, megjelennek a kőművesek, de nem tudják megkezdeni a munkát, itt már bizton lehet számítani extra kiadásra, és miután ezek a szakemberek eléggé be vannak táblázva, nem tudnak néhány nappal tovább maradni, így komolyabb csúszásra is lehet számítani.

Amennyiben segítségre lenne szüksége kérem vegye föl velünk a kapcsolatot, szívesen állunk rendelkezésére!

Amennyiben kérdése merülne fel, vagy árajánlatra lenne szüksége kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Földmunka - Gépi földmunka . hazbontas.hu

 HAZBONTAS.HU

Szegedi Gyula / Tulajdonos

Tel.: 06-206-693-693

E-mail: hazbontas.hu@gmail.com

 


FACEBOOK

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar